До 20 март започват да строят новия участък от АМ ”Хемус”

До 20 март ще започне строителството на новия участък от АМ „Хемус“ от Ябланица до пътен възел „Боаза“. Това съобщи регионалният министър Николай Нанков.

 

В средата на годината ще бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

 

Проектирането на трасето от 9.3 км все още тече.  Изграждането му трябва да бъде завършено за година и половина. В момента се извършва проектирането и геологията в участъка между пътен възел „Боаза“ и разклона за Ловеч и Плевен от път II – 35. Строителството на трасето с дължина 52 км ще бъде разделено на три етапа.

„С това проектиране променихме параметрите на автомагистралното трасе. Проектната скорост е 120 км / ч, но позволената скорост ще е 130 км/ч“, каза Нанков, цитиран от БНТ. Той добави, че по този начин от държавния бюджет, от който се финансира строителството на магистралата, ще бъдат спестени 300 милиона лева. Според него с новото проектиране се спестява строежът на седем моста и три тунела.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.

 

 


top