9 чуждестранни и 1 родна компании искат да доставят тръбите за интерконектора с Гърция

9 чуждестранни компании и една българска искат да доставят тръбите за интерконектора с Гърция. Бюджетът е 60 млн. евро без ДДС.

 

Най-много са заявленията от Турция – три на брой. От Индия интерес са проявили две компании, като едната е вторият по големина производител на тръби в света. Толкава са и кандидатите от Русия, а от България, Гърция и Германия има по една оферта, пише „Капитал”.

 

Тепърва проектната компания за интерконектора – “Ай Си Джи Би” АД (ICGB) ще ги разглежда и ще отсее само 5 от тях, от които да поиска ценови оферти. Очакванията са победителят да бъде определен през юни.

 

Индийската Welspun Corp. Limited е вторият по големина производител на стоманени тръби в света – с оборот от над 3 млрд. долара. Другият кандидат от Индия е Jindal SAW Ltd. – също сериозно име в тази сфера. В надпреварата се се включили още германския стоманен гигант Salzgitter Mannesmann International GmbH и водещия руски производител на тръби “Chelyabinsk Pipe Plant”. От Русия оферта е подала и JSC “Zagorsk Pipe Plant”. Турските фирми пък са Noksel Celik Boru Sanayi AS, Umran Celik Boru Sanayii A.S и Erciyas Celik Boru Sanayi A.S (Erciyas Steel Pipe Co). Гръцката оферта идва от Corinth Pipeworks S.A Pipe Industry S.A.

 

Единствената българска фирма е “Топливо-2” ЕООД на Васил Щраков, който е и управител на сдружение “Топливо”.

 

Срокът за изпълнение на поръчката да е 12 месеца.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top