Бившият шеф на АПИ на съд заради поръчка за АМ „Марица”

Бившият шеф на Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров отива на съд за безстопанственост, констатирана във връзка със строежа на АМ “Марица”. Обвинителният акт срещу него е внесен днес в специализирания съд, съобщиха от прокуратурата.

 

Според него Лазаров е нанесъл щети на АПИ за над 41.6 млн. лева, защото, преди да подпише решението за процедура за възлагане на обществена поръчка за допълнителни строителни дейности на лот 1 на автомагистрала “Марица”, той не е възложил проверка дали тези дейности не са били включени в предмета на първоначалния договор, не е поискал обосновка на необходимостта от различните видове дейности, нито разчети как е формирана прогнозната стойност на обществената поръчка от 42 987 400 лева без ДДС.

 

При тези условия е бил сключен договор между АПИ и фирма изпълнител за допълнителни дейности на магистрала “Марица” на стойност 51 343 630.80 лева с ДДС и наредил изплащането на сумата изцяло.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

 

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top