Обявяват обществената поръчка за парка до Гребната база в Пловдив

Обявяват обществената поръчка за мегапарка до Гребната база в Пловдив догодина. Мащабният проект за 600-декаров парк в Пловдив е в съда, но районната администрация на “Западен” не спира да работи по него. Подготвена е обществената поръчка за парка, която в началото на 2019-та ще бъде пусната под условие. Това обяви кметът на район “Западен” Димитър Колев пред Plovdiv24.bg.

В парка ще бъдат засадени 14 хиляди дървета и 5 хиляди храста, ще има осветление, алеи от естествен камък, пейки и места за отдих, поливна система и т.н.

Екоорганизация атакува решението на РИОСВ, че там, където ще се прави паркът не е нужно да се прави ОВОС. На първа инстанция съдът отсъди в полза на общинската администрация, но еколозите обжалват пред ВАС. Очаква се дата, но несъмнено тя ще е през 2019 година. От районната администрация са оптимисти и за да не се губи времето до произнасянето на съда, те ще обявят обществената поръчка за парка, но под условие – изпълнение след съдебното решение. По този начин веднага след решението, ако то е в полза на “Западен”, ще може да започне изпълнението на новия парк.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top