Община Бургас с поръчка за нов пристан

Община Бургас обяви обществена поръчка за над 2,5 милиона лева за изграждане на нов пристан – убежище при бури за малки плавателни съдове на остров Света Анастасия.

Прогнозната стойност е 2 567 225 лв. без ДДС.

Фирмата-изпълнител, която ще бъде задължена да осъществи всички дейности по проекта от А до Я- организацията на работния процес, строителство, технически надзор, автоинженеринг и пр., трябва да изпълни в заданието в срок до 420 дни.

Предвижда се преустройство на съществуващия пристан на острова, изграждане на брегозащита зона в акваторията, която да осигури максимална защита на плавателните съдове. В порта на острова ще могат да акостират 3 туристически кораба и 8 лодки, той ще позволява безопасното маневриране на пристигащите и отплаващите морски плавателни съдове.

Реконструкцията ще бъде в два етапа – съществуващият кей ще бъде удължен с пет метра, на мястото ще бъде издигната предпазна каменно-насипна „шпора“ с бронировка от тетраподи , ще се инсталира електрическо оборудване, навигационни системи всички дейности, необходими за осигуряване на самостоятелното функциониране на съоръжението и пр.

Оферти се приемат до 13 февруари, предложенията ще бъдат отворени ден по-късно.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top