Спипаха куп измами при обществени поръчки

проверяват

Спипаха куп измами при обществени поръчки. Агенцията за държавна финансова инспекция приключи 95 финансови инспекции в периода октомври-декември 2019.

През последното тримесечие на 2019 г. са проверени 278 обществени поръчки на обща стойност 331 444 983 лв. Инспектирани са още 1059 договора на стойност 160 844 558 лв.

По време на финансовите инспекции са установени 21 случая на непроведени или неоснователно проведени обществени поръчки. За констатираните през тримесечието нарушения са съставени 3 акта за начет и 168 акта за установяване на административни нарушения.

По време на финансовите инспекции са идентифицирани 36 „индикатора за измама“, нормирани от Допълнителните разпоредби на Закона за държавната финансова инспекция.

ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ

Гаранцията за изпълнение на обществената поръчка може да бъде парична, банкова или застраховка. При Застраховка гаранция не се блокират средства в банка. Освен това, дори може да се получи по-добра цена от банковата гаранция. Инстрейд Застрахователен брокер предлага на българския пазар Застраховка Гаранция (БОНД). Свържете се с нас за професионална консултация и оферта.


top